KARNEY – BETTER (EP)

‘Karney’ is een groep maar ook een zangeres en songschrijfster, want de formatie werd opgebouwd rond de Amerikaanse muzikante Anna Karney die haar dagen pleegt door te brengen in de baai van San Francisco, Californië. Er zijn minder aantrekkelijke plaatsen om met muziek bezig te zijn. De eerste stappen van Anna Karney in de muziekwereld zette ze in 1987 als medeoprichtster van de heavy metalgroep ‘Stepchildren’.

Daarna ging ze gedurende enkele jaren mee op tournee met de formatie ‘Angel Corpus Christi’ waarbij ze op keyboards en gitaar speelde. Pas in 2001 besloot zij om het helemaal op haar eentje te gaan proberen in een nieuw muzikaal project dat ‘Karney’ werd gedoopt. Voor het inspelen van de vijf songs op de nieuwe ‘Karney’-ep die “Better” heet deed Anna Karney een beroep op drummer Jeff Herrera, gitaristen Erik Smyth en James DePrato en bassist Kevin White. Er zijn ook gastmuzikanten voor de opname uitgenodigd met trompettist Bill Ortiz, flamencogitarist Bill Burgess en accordeoniste Julie Wolf.

Op deze nieuwe ep brengt ‘Karney’ vier zelfgeschreven songs van Anna Karney en één coverversie van haar favoriete ‘Led Zeppelin’-song “Ramble On”, een track uit hun album “Led Zeppelin II” van 1969. Het minialbum begint echter met de catchy rockende titeltrack “Better”, gevolgd door slowrocker “Trust”. Na “Ramble On” is het nummer “Snake Oil Salesman” daarna een stevige gitaarrocker. Afgesloten wordt er met een wat genrevreemde ballad “Round And Round” waarin Julie Wolf op accordeon voor gepaste begeleiding zorgt.

Deze ep volgt op haar vierde full-cd “No Mercy” die we hier voor u hebben besproken in mei 2018. Wellicht zal de volgende stap opnieuw een volwaardig album gaan worden, maar dat is waarschijnlijk iets voor 2021.

(valsam)

Artiest info
Website